HypnoBirthing®

HypnoBirthing: 

Elke vrouw wil graag een veilige en ongecompliceerde geboorte. Het allerbelangrijkste hierin is dat je leert vertrouwen op je eigen lichaam en de natuur. Je lichaam is hiervoor gemaakt! Want wat is er meer natuurlijk dan zwangerschap en geboorte? In onze maatschappij zijn we ver afgeraakt van de natuurlijke geboorte, en speelt angst voornamelijk de hoofdrol. Ik wil een sfeer creëren waarin vertrouwen en genieten centraal staan.

Dit is precies wat centraal staat tijdens de HypnoBirthing cursus. De geboorte hoeft namelijk niet samen te gaan met allerlei ongemakken. Het is niet iets waar je jezelf doorheen moet slepen. HypnoBirthing is een stressvrije en ontspannen manier om je kind te baren. Door je goed voor te bereiden (fysiek, mentaal en spiritueel) geeft je dit zekerheid en vertrouwen om je kindje rustiger, comfortabeler en zonder onnodige toeters en bellen ter wereld te zetten.

Tijdens deze cursus zal ik veel informatie geven over zwangerschap en geboorte. Wat gebeurd er precies in je lijf en hoe kun je daar invloed op uitoefenen? Dit doen we door middel van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en visualisaties. De geboortepartner leert je hierbij goed te ondersteunen, zodat hij/zij ook een belangrijke en actieve rol zal hebben. Ook gaan we stilstaan bij allerlei keuzes die je hebt, waardoor je na de geboorte meer het gevoel zult hebben dat je deze bewust gemaakt hebt.  Zodat de geboorte iets is waar je later met een tevreden en fijn gevoel op terug kan kijken. Hierdoor kun je samen met je kindje een mooie start maken!

 

Praktische informatie:

  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus (gedeeltelijk). Neem daarom vooraf even contact op met je zorgverzekeraar.
  • De HypnoBirthing© cursus bestaat uit 5 lessen. De lessen duren 2,5 uur. Je volgt de cursus samen met je (geboorte) partner. (Dit mag dus bijvoorbeeld ook je moeder, zus , vriendin zijn mochten zij bij de bevalling aanwezig zijn).
  • De groep bestaat uit maximaal 6 stellen.
  • Een fijne tijd om met de cursus te beginnen is je tussen de 20-32 weken zwanger bent. Ben je toch al wat verder in je zwangerschap zijn neem dan even contact op, dan kunnen we samen even kijken wat er mogelijk is.

Groepscursus per stel: €285

Privecursus per stel: €450

Hiervoor krijg je:

  •     Een kennismakingsgesprek
  •     Vijf lessen van 2,5 uur als koppel
  •     Het originele boek en CD ‘HypnoBirthing, the Mongan Method’ door Marie F. Mongan.
  •     Cursusmateriaal
  •     Begeleiding (ook na de bevalling.)
  •     Uiteraard zorg ik voor drinken en wat lekkers


 

 

Wil je meer informatie of inschrijven voor de cursus vul dan het onderstaande formulier in: