Zwangerschaps Yoga

Niets is zo aards als bevallen. En er is ook niks wat je dichterbij jezelf brengt dan het baren van je kindje.

En toch merk ik vaak dat het ook een angst met zich meebrengt. Daarom is zwangerschapsyoga zo’n mooie manier om naar de geboorte van je kindje toe te leven. Het bezig zijn met jezelf en met je kindje tijdens de lessen is een mooie voorbereiding op de geboorte van je kindje. Dit geeft rust, kracht en zelfvertrouwen.

Wat ik belangrijk vind is dat de zwangere vrouwen die ik begeleidt ontspannen en met vertrouwen naar de bevalling toe kunnen leven. Ze een rustpunt bieden om bewust stil te staan bij het kindje dat er in je buik groeit. Er zijn vaak zoveel dingen te regelen en zoveel veranderingen vinden er in korte tijd plaats. Hier positief mee omgaan door de rust te creëren en signalen van je lichaam te leren herkennen is iets wat zeker in deze periode van je leven heel belangrijk is en waar we veel aandacht aan zullen besteden.

Klinkt dit zweverig? Dat is het totaal niet!

Tijdens de lessen Zwangerschapsyoga gaan we oefeningen aanleren om je lichamelijk voor te bereiden op de bevalling, maar er ook voor te zorgen dat je tijdens de zwangerschap lekker in je vel zit. Dit gaan we doen verschillende technieken en oefeningen te doen die helpen met het opvangen van de weeën, het verbeteren van je houding en het versterken van je rug, benen en bekken. Maar naast de lichamelijke oefeningen besteden we ook veel aandacht aan de mentale gesteldheid. We focussen ons daarvoor vooral op ontspanning. Door bewust bezig te zijn met je zwangerschap en je lichaam leer je luisteren naar je lichaam. Iets wat ontzettend belangrijk is tijdens de zwangerschap en de bevalling. We gaan verschillende ademhalingstechnieken aanleren die van pas zullen komen in de verschillende fases van de geboorte van je kindje.

We beginnen en eindigen de les altijd met een ontspanningsmoment. En tot slot is er daarna alle tijd voor een kopje thee en kunnen we bepaalde onderwerpen bespreken of kun je vragen stellen.  We zullen veel onderwerpen bespreken zoals o.a. borstvoeding, stuitligging, waterbevalling en nog veel andere praktische zaken 😉

In de cursus is ook je geboortepartner twee keer welkom. Omdat ook zij een heel belangrijke rol hebben tijdens de geboorte is het belangrijk om hier alvast mee te oefenen en ‘tools’ te geven, waar jullie veel aan zullen hebben. Tijdens deze lessen geef ik uitgebreid informatie over de geboorte, en zal ik veel tips geven hoe de partner kan ondersteunen en hoe te handelen en coachen. Ook houdingen, aanrakingen en ademhalingstechnieken komen uitgebreid aan bod tijdens deze lessen.

Je kunt starten met de cursus bij voorkeur tussen de 20ste en 28ste week van de zwangerschap. Het meest ideaal is dat je de laatste les van de cursus hebt, wanneer je tussen de 33 en 37 weken zwanger bent.

Regulier in een groep: 

Kosten: 11 euro

Duur: 1 uur en 15 minuten.

Individuele les:

Kosten: 50 euro

Duur: 1 uur en 15 minuten

 

Meer weten? Bel of mail me gerust!

Liefs Esther